Hachis parmentier van kabeljauw

Ingrediënten

voor de puree

  • 1 kg aardappelen
  • 1 klont boter
  • 1 ei
  • 1 scheutje melk
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Een ovenschotel smaakt altijd. Hachis parmentier is één van de bekendste. Deze versie is met vis in plaats van gehakt. Perfect voor wie eens wil variëren. 

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt de boter in de pan. Bak de spekblokjes aan in een kleefpan met de look, de versneden champignons en de platte peterselie. Blus met water, witte wijn, visbouillon en laat inkoken.

  2. Voeg er de room aan toe en laat opnieuw inkoken. Voeg op het einde de stukken kabeljauw toe en laat nog even meekoken. Doe de saus in een ovenschotel, leg hier bovenop de kabeljauw indien je hem niet hebt meegekookt.

  3. Kook aardappelen gaar. Plet tot puree. Meng met een klontje boter, een scheutje melk en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Bedek met de puree. Overstrooi met het paneermeel en de parmezaan.

  5. Als het geheel nog warm is, zet je de schotel gedurende 5 minuten onder de grill. Indien het is afgekoeld, zet je het 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

0
Nog geen stemmen