Hachis parmentier van kabeljauw
Ingrediënten
-
4 el blokjes spek
-
½ teen look
-
2 el platte peterselie
-
200 g champignons
-
4 el paneermeel
-
4 el parmezaan
-
2 dl room
-
boter
-
1 dl water
-
1 dl witte wijn
-
1 el PH visbouillon
-
320 g kabeljauw
voor de puree
-
1 kg aardappelen
-
1 klont boter
-
1 ei
-
1 scheutje melk
-
peper
-
zout
-
nootmuskaat
Bereiding
Smelt de boter in de pan. Bak de spekblokjes aan in een kleefpan met de look, de versneden champignons en de platte peterselie. Blus met water, witte wijn, visbouillon en laat inkoken.
Voeg er de room aan toe en laat opnieuw inkoken. Voeg op het einde de stukken kabeljauw toe en laat nog even meekoken. Doe de saus in een ovenschotel, leg hier bovenop de kabeljauw indien je hem niet hebt meegekookt.
Kook aardappelen gaar. Plet tot puree. Meng met een klontje boter, een scheutje melk en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bedek met de puree. Overstrooi met het paneermeel en de parmezaan.
Als het geheel nog warm is, zet je de schotel gedurende 5 minuten onder de grill. Indien het is afgekoeld, zet je het 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be