Kip met verse gember
Ingrediënten
-
200 gr verse gember
-
olijfolie
-
150 gr kip per persoon
-
4 teentjes knoflook
-
1 bosje lente uitjes
-
½ bosje koriander
-
1 el vissaus
-
1 el donkere sojasaus
-
snuifje suiker, peper en zout
Bereiding
Snijd de kip in fijne stukjes. Schil de gember en snijd in ragfijne plakjes, hak de knoflook. Hak de lente-ui en koriander grof. Verhit wat olie in de wok en bak hierin de knoflook goudbruin. Voeg de kip toe en roerbak totdat de kip goudbruin is.
Voeg gember, vissaus, sojasaus, peper, zout en suiker toe en laat karameliseren. Dat wil zeggen: roerbakken tot alles bruin begint te kleuren. Bestrooi met lente-ui en koriander. Geef er witte rijst en rauwkost bij (gemengde sla met kruiden). Dip in de saus van de kip.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be