Kop 'en tortue'
Ingrediënten
-
grote stukken kop
-
2 lookteentjes
-
1 ui
-
1 el runderbouillon
-
1 groot blik gepelde tomaten
-
2 el tomatenpuree
-
6 zachtgekookte eitjes
-
uitjes
-
400 gr gehakt
-
bakboter
Bereiding
Stoof de fijngehakte look en de ui aan en voeg er het blik tomaten en een beetje tomatenpuree aan toe. Voeg vervolgens het water eraan toe samen met de runderbouillon, de tijm en de laurier (TIP: bind met een koordje de kruiden samen, zo kan je ze er later gemakkelijk uithalen). Laat dit inkoken tot een mooie, dikke saus.
Haal de tijmtakjes en laurierblaadjes eruit. Mix de saus en breng op smaak.
Kook gehaktballetjes en doe ze bij de saus, samen met de stukken kop. Voeg de kappertjes, de augurken, de uitjes en de peterselie toe aan de saus. Serveer met de zachtgekookte eitjes en de gekookte aardappelen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be