Krokante kipburger

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 250 gr cornflakes
  • 6 el mayonaise
  • 1 el currypoeder
  • 1 el vloeibare honing
  • ½ komkommer
  • ¼ ijsbergsla
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • 4 krokante ronde broodjes
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de kipfilets in stukken en maal fijn in de cutter of blender samen met 1 eigeel. Doe in een kom en kruid met peper en zout.

  2. Smeer 2 vellen bakpapier in met een beetje olie.

  3. Maak met de kip ronde hamburgers, ongeveer de grootte van de broodjes op een vel bakpapier, bedek dan weer met bakpapier en plaats 3 u. in de diepvries.

  4. Crush ondertussen de cornflakes in een kom en klop de eieren los in een bord.

  5. Snijd de komkommer in schijfjes en de ijsbergsla in fijne reepjes.

  6. Maak de kipburgers los van het bakpapier en haal door de geklopte eieren. Paneer ze dan in de cornflakes en frituur ze op 180°C 3 à 4 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Verwarm de broodjes kort onder de grill.

  8. Maak de burger als volgt: broodje, sla, kipburger, komkommer, saus, broodje.

4
Average: 4 (1 vote)