Mechelse koekoek

Ingrediënten

  • 3 takjes citroentijm
  • 6 el bloem
  • 1 el kippenbouillon
  • ½ l water
  • peper
  • zout
  • 1 rode ui
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 blonde trappisten
  • 1 Mechelse koekoek (in stukken gesneden)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 klontje boter
Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt een klontje boter in een braadpan.

  2. Kruid de stukken Mechelse koekoek aan alle kanten en bak de stukken aan beide kanten mooi bruin aan. (Leg eerst de kant met het vel in de pan en bak nadien de andere kant- beide kanten gedurende 4 minuten.)

  3. Voeg de rode ui, de gewone ui en de teentjes knoflook eraan toe op de lege plaatsen op de bodem. Zet dit op een middelmatig vuurtje.

  4. Strooi vervolgens de bloem eroverheen en blus met het bier en de kippenbouillon. (Zorg ervoor dat de kip goed ondergedompeld is.)

  5. Laat alles opkoken en laat verder gaar stoven op een laag vuurtje gedurende 1 uur à 1 ½ uur zonder deksel.

  6. Voeg er op het eind verse champignons en peterselie aan toe voor de afwerking.

0
Nog geen stemmen