Reeschouder met eekhoorntjesbrood
Ingrediënten
-
1 reeschouder (ongeveer 1.2kg)
-
1 l rode wijn
-
200 gr eekhoorntjesbrood
-
water
-
1 ui
-
1 th lepel PH Wildbouillon
-
peper
Bereiding
Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in water. Snij de scharnieren van de reeschouder los, kruid de schouder en bak het vlees goed aan alle kanten aan in veel vetstof.
Voeg er de fijngesneden ui en de look aan toe en ook de tijm en de laurier. Bestrooi de ree met de bloem en schud goed. Blus het geheel met rode wijn en voeg er de PH Wildbouillon aan toe. Voeg de champignons en het vocht er eveneens aan toe.
Laat alles opkoken en vervolgens ‘wachten’ onder het deksel gedurende 7 uur. Serveer de ree met een gekookte aardappel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be