Savooikoolpuree met spek en girollen

Ingrediënten

  • girollen
  • 4 dikke plakken spek
  • 6 bloemige aardappelen (bintjes)
  • 32 girolles (fijne champignons)
  • 1 el PH runderbouillon
  • ½ dl balsamico
  • 2 dl water
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen en de savooikool in stukken. Stoom eerst de aardappelen gedurende 3 minuten op 120°C en voeg vervolgens de savooikool eraan toe. Stoom nogmaals 3 minuten op 120°C en maak er puree van. Breng op smaak met een klontje boter, peper en zout en de room.

  2. Bak de stukken spek aan in een beetje boter tot ze aan beide kanten bruin zijn. Blus met 2 dl water en balsamicoazijn en voeg er de bouillon aan toe.

  3. Bak de girollen krokant aan.

  4. Serveer de puree met het spek, de jus en de girollen. Werk af met een beetje kervel.

0
Nog geen stemmen