Tournedos van hert
Ingrediënten
-
250 gr gemalen noten (okkernoot, hazelnoot, pistache, pijnappelpit, enz.)
-
2 losgeklopte eieren
-
peper en zout
-
100 gr bloem
-
1 dl room
-
150 gr boter
-
2 dl rode wijn
-
1 dl rode porto
-
1 aalbessengelei
-
Pepermix, zout en muskaatnoot
-
300 gr aardperen (topinamboers) gekookt in gezouten melk met een blaadje laurier en een sjalot
-
Aardperenchips
-
gefrituurde salieblaadjes en takjes groen
-
12 chiconettes (mini witloof) klassiek gekookt of gestoomd
-
1 bruine roux (facultatief)
-
4 dl wildfond (zelfgemaakt of kant-en-klaar gekocht)
Bereiding
Paneer het vlees door het achtereenvolgens door de bloem, het eierstruif en de nootjes te wentelen.
Kook voor de saus de wijn, de porto en de fond tot 1/3 in, voer er de gelei bij, bind met roux en kruid met peper van de molen.
Pureer de aardperen en voeg er de room en 50 g boter bij. Kruid met peper, zout en muskaat. Bak het vlees en het witloof in boter. Ontvet en déglaçeer de pan met wat saus. Werk de saus af met een klontje koude boter.
Schik het vlees, het witloof en de puree op warme borden. Giet er de saus bij en versier met de aardperenchips, gefrituurde salieblaadjes en takjes groen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be