Symfonie (2 taarten)

Ingrediënten

Meringue

Koffiecrème

Chocolademousse

chocoladeglazuur

Expert
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Meringue: Maak de meringue de dag voordien; zeef de poedersuiker en de gemalen amandelen. Rooster de hazelnoten in de oven en hak ze grof. Smelt de suiker en het water in een pannetje tot de suikerthermometer 120 °C aangeeft. Klop de eiwitten stijf en giet er langzaam de warme suikerstroop bij. Blijf mixen tot het mengsel afgekoeld is. Meng er met een grote lepel voorzichtig de poedersuiker, amandelen en hazelnoten onder. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een schijf die iets kleiner is dan de ringvorm die je gebruikt. Bak 2-3 uur op 100 °C tot de meringue heel krokant is.

  2. Koffiecrème: Verwarm de suiker met 100 ml water tot de suikerthermometer 120 °C aangeeft. Klop de eiwitten in de keukenmachine op de hoogste stand stijf en giet er de hete stroop over. Klop tot het mengsel afgekoeld is. Verwarm de room in een pannetje en los er de oploskoffie in op. Doe de boter in een grote kom en giet er de room over. Mix goed tot je een mooie, romige textuur krijgt. Voeg de hazelnoten toe en spatel voorzichtig over de gebakken meringue.

  3. Chocolademousse: Breng het water met de suiker aan de kook. Doe de eierdooiers in de mengkom van je keukenmachine en klop ze op de hoogste stand. Giet de hete stroop over de eierdooiers en blijf mengen tot het mengsel wit en luchtig is (dit is een pâte à bombe). Klop de (65gr) room stijf (met een elektrische handmixer op middelhoge stand) Laat de chocolade au bain-marie smelten in de microgolfoven. Warm de room langzaam op en voeg hem bij de chocolade. Klop de "pâte à bombe" met de hand op en spatel er voorzichtig de room onder.

  4. Samenstellen van de taart: Leg de meringue in een metalen ring. Spuit er met een spuitzak koffiecrème op tot de ring voor de helft gevuld is. Spuit er vervolgens chocolademousse op tot aan de rand. Plaats in de koelkast of diepvriezer om op te stijven.

  5. Chocoladeglazuur: Laat de chocolade, het suikerglazuur en de cacaoboter smelten. Verwarm de melk en de suikerstroop en meng voorzichtig onder de chocolade.

  6. Om te glaceren: Verwijder de ring met behulp van een brander. Leg de taart op een rooster. Giet het glazuur over de hele taart en maak het egaal met een paletmes. Plaats terug in de koelkast om op te stijven. Breng voorzichtig over op een serveerschotel en garneer met bladgoud en chocoladestukjes.

0
Nog geen stemmen