Gewokte kropsla met vinaigrette van kropsla en gepocheerde griet

Ingrediënten

  • 8 blaadjes kropsla (kern)
  • groentenbouillon
  • verse kruiden

Vinaigrette

  • 1 dl jus van kropsla (zie bereiding)
  • 1 dl koolzaadolie
  • sap limoen
  • appelazijn
  • aardappelkruiden
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de griet in gelijke moten en leg ze in een beboterde ovenschaal met daarbovenop citroenverbena, tijm en viskruiden. Giet hierop de warme groentebouillon, tot de vis voor de helft onderstaat, en zet in een voorverwarmde oven op 150°. Na ongeveer 15 min zal de vis gaar zijn ( al naargelang de grootte van de vis…).

  2. Vinaigrette: mix de jus van kropsla met één eiwit en voeg hieraan geleidelijk de koolzaadolie toe. Verfris met limoensap, appelazijn en breng op smaak met kruidenzout en fijngesneden sjalot.

  3. Wok de kropsla bladeren even kort in hete wok olie, voeg aardappelkruiden toe en bevochtig met een weinig water. Werk af met verse kruiden, basilicum, munt, citroenmelisse en serveer onmiddellijk.

0
Nog geen stemmen