Orecchiette met broccoli

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de korst van je parmezaan en leg die aan de kant. Rasp de rest van de parmezaan met behulp van je keukenmachine en doe ze dan in een kom. Snijd alle broccoliroosjes van de steel. Snijd ook de roosjes van de paarse broccoli en hak de zachte steeltjes fijn. Leg alle broccoli voorlopig aan de kant.

  2. Steek de gewone messen in de keukenmachine. Halveer de broccolisteel en steek hem in de lege houder van de keukenmachine samen met de ansjovisjes, hun olie en de uitgelekte kappertjes. Verkruimel er de gedroogde chilipeper bij. Pel de 3 teentjes knoflook en doe ze er ook bij. Vermaal daarna alles tot een brij. Giet kokend water in een grote, diepe steelpan en zet die op een hoog vuur.

  3. Giet ongeveer 3 eetlepels olijfolie in de braadpan en schep er ook de broccolipasta in. Roer om. Pluk dan enkele tijmblaadjes en scheur ze erin, de houterige steeltjes mogen weg. Giet een wijnglas water in de pan en leg er de parmezaankorst in. Roer nog eens goed en zet het vuur op een middelhoge stand. Hou het blijvend in de gaten en roer er af en toe eens in. Vul de waterkoker weer voor de helft en breng het water aan de kook.

  4. Doe de orecchiette in de steelpan met kokend water samen met een snuif zout en volg voor de kooktijd de instructies op de verpakking. Zet het deksel schuin op de pan.

  5. Roer eens in de pasta en giet er nog wat water uit de waterkoker bij indien nodig. Na 5 minuten mag je er de resterende broccoliroosjes en de fijngehakte steeltjes van de paarse broccoli bij voegen met nog eens een scheut kokend water.

  6. Giet de pasta en broccoli in een vergiet, zorg ervoor dat je een beetje kookvocht overhoudt, en voeg ze dan toe aan de braadpan met de brij van broccoli. Haal de parmezaankorst eruit en gooi ze weg. Voeg er een handvol of twee geraspte parmezaankaas en soeplepel of twee van het kookvocht aan toe. Roer voorzichtig maar snel om en blijf dat doen tot je een glanzende, losse, gladde pasta bekomt. Proef en pas de kruiding aan, leg alles dan op een dienschotel en strooi er een handjevol parmezaankaas over. Sprenkel er extra vergine olijfolie overheen en ook de rest van de kleine basilicumblaadjes. Zet het op tafel met de rest van de parmezaan om er eventueel op te strooien.

0
Nog geen stemmen