Frank Croes
Pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus
Ingrediënten
-
150 gr champignons
-
250 gr spinazie
-
3 sjalotten
-
4 sneetjes spek
-
1 dl rode wijn
-
1 ei
-
melk
-
olijfolie
-
boter
Bereiding
Schil en kook de aardappelen.
Snijd de spinazie, de champignons en 1 sjalot fijn. Stoof de groenten aan in olijfolie. Maak puree van de aardappelen, doe die in een spuitzak en spuit pommes duchesse.
Plaats de pommes duchesse voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Snijd de overige 2 sjalotten fijn, stoof aan in olijfolie en blus met de rode wijn.
Leg de speklapjes op een plank met daarop telkens een pladijsfilet. Kruid de vis met peper en zout, voeg de groentenmengeling toe en rol op.
Bak de rolletjes in een hete pan met wat boter en olijfolie.
Werk de wijnsaus af door wat boter toe te voegen en te zeven.
Haal de pommes duchesse uit de oven. Dresseer de borden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be