Pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil en kook de aardappelen.

  2. Snijd de spinazie, de champignons en 1 sjalot fijn. Stoof de groenten aan in olijfolie. Maak puree van de aardappelen, doe die in een spuitzak en spuit pommes duchesse.

  3. Plaats de pommes duchesse voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

  4. Snijd de overige 2 sjalotten fijn, stoof aan in olijfolie en blus met de rode wijn.

  5. Leg de speklapjes op een plank met daarop telkens een pladijsfilet. Kruid de vis met peper en zout, voeg de groentenmengeling toe en rol op.

  6. Bak de rolletjes in een hete pan met wat boter en olijfolie.

  7. Werk de wijnsaus af door wat boter toe te voegen en te zeven.

  8. Haal de pommes duchesse uit de oven. Dresseer de borden.

0
Nog geen stemmen

Junior MasterChef

Recepten
Wout Bru
Redactie
Elise Descamps
Uitgeverij
Tetcum & vtmBooks
Fotografie
Frank Croes
ISBN
978‐94‐61580‐47‐4
Meer info over het boek >>>