Gemarineerde sardine in chartreuse met gekonfijte aardappeltjes

Ingrediënten

  • 2 gr gefumeerd pimentpoeder
  • 10 cl olijfolie
  • 5 cl groene chartreuse
  • 5 cl witte azijn
  • 5 cl water
  • ½ rode paprika
  • 12 aardappelschijfjes
  • ½ Granny Smith appel (brunoise)
  • rucolasla
  • 1 th lepel ratatouille
  • peper
  • zout
  • suiker
Expert
4 personen
Meer dan 90 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Bereid de gekonfijte aardappelen: trek de aardappelen vacuüm met wat olijfolie. Gaar het zakje aardappelen in de romer op 90 °C gedurende 20 minuten. Haal de aardappelen uit de romer en laat afkoelen. Bak ze vervolgens krokant ‘a la plancha’.

  2. Maak de marinade van sardines: meng de sardinefilets met chartreuse, azijn en water. Marineer de sardines anderhalf uur en leg ze vervolgens in de olijfolie. Ze kunnen zo drie dagen bewaard worden.

  3. Bereid de puree van paprika: gaar de paprika in de oven en verwijder vervolgens het velletje. Pureer en breng op smaak met suiker, peper en zout. Mix en zeef de puree.

  4. Maak een ratatouille met de chips van aardappelen, rucola, de brunoise van granny smith en trek er een lijntje puree van rode paprika omheen. Schik de opgerolde, gemarineerde sardines erbovenop.

0
Nog geen stemmen

Puur Provence

Auteur
Erik Verdonck
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789020965957