Mexicaanse sandwiches

Ingrediënten

Mexicaanse sandwiches met zwarte bonenpuree.

Dit kan iedereen
6 personen
Meer dan 90 minuten
Mexicaans

Bereiding

  1. Meng 60 ml melk, 30 ml water en 30 g bloem in een steelpan en verwarm al roerend tot een tangzhong (roux-achtig deeg). 

  2. Kneed in de keukenrobot 120 ml melk, ½ zakje droge gist en 350 g bloem.

  3. Voeg 2 eieren, 30 g suiker en een snuifje zout toe.

  4. Voeg na enkele minuten de tangzhong toe en beetje bij beetje de boter op kamertemperatuur. 

  5. Kneed een 15-tal minuten tot een elastisch deeg.

  6. Bol het deeg op en laat het 1,5 uur onder een handdoek rijzen op kamertemperatuur. 

  7. Sla het deeg plat en verdeel het in 10. Vorm sandwiches en leg ze op een bakplaat.

  8. Laat opnieuw 1 uur onder een handdoek op kamertemperatuur rijzen. 

  9. Verwarm de oven voor op 220°C. 

  10. Bestrijk de sandwiches met een losgeklopt eitje en bak ze 8 minuten in de oven op 220°C.

  11. Verwarm een antikleefpan op middelmatig vuur en bak de zwarte bonen aan. 

  12. Kruid met peper, zout, 1 mespunt cayennepeper, 3 mespunten komijnpoeder en 3 mespunten lookpoeder. 

  13. Laat sudderen tot de bonen plat gekookt zijn. 

  14. Halveer 2 tomaten, 1 rode ui, ½ chilipeper en 1 teen knoflook.

  15. Doe alles in een ovenschaal en bestrijk met olijfolie. 

  16. Zet enkele minuten onder de grill tot ze net geblakerd zijn. 

  17. Rasp de cheddarkaas en mozzarella. 

  18. Snijd de sandwiches open en beleg ze met bonen en kaas. 

  19. Laat 2 minuten gratineren onder de grill. 

  20. Haal de geroosterde groenten uit de oven en doe alles in de hakmolen. 

  21. Hak ze pulserend tot een salsa samen met een handvol koriander, de zeste en het sap van 1 limoen, peper en zout. 

  22. Werk de sandwiches af met salsa en koriander. 

0
Nog geen stemmen