Perfecte puree met worst en mosterdpickles
Ingrediënten
-
50 gr geel mosterdzaad
-
ciderazijn
-
1 el ongeraffineerde rietsuiker
-
300 gr boter
-
4 boerenworsten
-
250 ml melk
-
½ zoete ui
-
handvol peterselie
Bereiding
Kook 1 kg vastkokende aardappelen in koud water.
Voeg een snuifje grof zeezout toe en laat 25 minuten koken tot ze beetgaar zijn.
Zet een handvol mosterdzaadjes onder water en breng 30 seconden aan de kook.
Giet af en herhaal de handeling nog 2 keer.
Voeg daarna 1 el ciderazijn en 1 el suiker toe.
Werk af met een snuifje zout en laurier en warm op.
Laat afkoelen in een gesloten bokaal in de koelkast.
Bak de worsten aan in een klontje boter op middelhoog vuur.
Snijd de blaadjes van de boerenkool en snijd ze grof.
Spoel de blaadjes en giet af.
Bak de kool aan in een klontje boter en kruid af met peper en zout.
Laat garen met het deksel op de steelpan.
Meng 250 g boter met 250 ml melk en verwarm op een middelhoog vuur.
Giet de aardappelen af en pureer ze met de pureepers.
Voeg de melk en de gesmolten boter toe en meng.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Haal de puree tenslotte door de puntzeef.
Haal de worsten uit de pan en snijd een halve zoete ui fijn.
Stoof de ui aan en voeg 10 kl mosterzaad toe.
Voeg een scheut ciderazijn toe.
Snijd een handvol peterselie fijn en voeg toe.
Serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be