Kabeljauw met venusschelpjes en gerookt spek
Ingrediënten
-
250 gr kabeljauwhaasje, zonder vel
-
2 dikke sneden gerookt spek
-
4 aardappelen Franceline of Nicola
-
groene olijven zonder pit
-
1 spaanse peper
-
witte wijn
-
bouillon (gevogelte)
-
jonge worteltjes (klein indien mogelijk)
-
knoflook en olijfolie
Bereiding
Kleine volle stukken kabeljauw worden in veel olijfolie met daar onder olijven, lente ui en knoflook worden een tiental minuten in de oven ( 200°) gaar gestoofd. Een tweetal aardappelen worden in de schil gaar gekookt. Met een vorm worden er vier zuiltjes uitgestoken en in gesmolten boter en fleur de sel gelegd.
Het gerookt spek wordt samen met ui en look lichtjes gefruit. Daarna worden de schelpjes erbij gedaan en geblust met witte wijn en even aan de kook gebracht tot de schelpjes open gaan. Dan voegen we verse koriander en stukjes zeer dun gesneden spaanse peper toe. De jonge worteltjes worden beetgaar gestoofd in wat bouillon.
De stukjes kabeljauw worden op de aardappelzuiltjes gelegd. De worteltjes worden in twee gesneden en rechtop gezet. Rondom de zuiltjes worden de venusschelpjes zonder schelp in hun eigen jus gelegd. Hier en daar worden koriander blaadjes gelegd.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be