Vissoepje

Ingrediƫnten

  • 150 ml rode wijn
  • 200 ml Cognac
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 teentjes look
  • 1 l visfumet
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 480 el garnalen
  • 4 gamba's
  • 8 stukjes zalm
  • 1 dl room
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 500 ml visbouillon
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Stoof de ui en de wortel en selder aan in olijfolie. Voeg look en laurier toe. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. Voeg een deel van de peterselie toe. Bevochtig met congnac en rode wijn. Laat 3 minuten de alcohol uitkoken en bevochtig met de visfumet en room. Laat op een zacht vuurtje 10-15 minuten koken.

  2. Mix en zeef de soep. Laat terug inkoken op een laag vuur. Kruid af met peper en zout en paprikapoeder en cayennepeper. Net voor het opdienen pocheer je de zalm, kabeljauw en gamba in de soep. Versier met de rest van de peterselie en garnalen.

0

Nog geen stemmen