Appelcrumble met havermout, bourbon en vanille-ijs van Tjop’s

Ingrediënten

De crumble van het pop-uprestaurant Tjop's is enorm populair. Karel en Birger deelden hun recept met ons. Zo kan je het zelf eens maken. Makkelijk én lekker!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Week de rozijntjes in de bourbon. Idealiter: een nacht, maar met een paar uren ben je al een eind op weg.

  2. Meng de bloem, vetstof, suiker en havermout tot een crumblestructuur. Voeg eventueel extra havermout toe.

  3. Schil en snij de appeltjes in blokjes. Doe in vuurvaste schaaltjes. Strooi er de rozijntjes en wat kaneel over. 

  4. Verdeel het deeg over de potjes.

  5. Plaats 15 à 20 minuten in een voroverwarmde oven op 175°C.

  6. Serveer warm met vanille-ijs.

0
Nog geen stemmen

banner Solo