Bloemkoolsoep met venkelzaad

Ingrediënten

Suikervrij én gezond koken hoeft niet altijd slecht te zijn.

Tip: Venkelzaad heeft een delicate smaak, die doet denken aan anijs met een vleugje munt. De smaak komt het best tot zijn recht als je de zaadjes even kneust en licht roostert. Je vindt dit zeker in de grotere supermarkt.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Diabetici
Soep

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snipper de knoflook en ui fijn. 

  2. Plet de venkelzaadjes.

  3. Fruit de knoflook, ui en venkelzaadjes in de olijfolie op een laag vuurtje tot alles zacht is.

  4. Voeg bijna alle bloemkoolroosjes en de bouillon toe. 

  5. Breng de soep aan de kook. 

  6. Zet het vuur wat lager en laat de bloemkool in ongeveer 10 minuten gaar koken.

  7. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.

  8. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  9. Werk af met wat kleine stukjes bloemkool en wat extra venkelzaadjes.

0
Nog geen stemmen

Dit gerecht komt uit "Diabeet"

Diabeet is het eerste boek van blogger, fotograaf en culinaire duizendpoot Thomas Van De Water. Ontdek meer informatie over en recepten uit het boek.