Boerenyoghurt met noten-chocolademuesli en fruit
Ingrediënten
-
150 g muesli
-
100 g ongezouten noten (bv. amandel, pistache, cashew, hazelnoten, ...)
-
50 g pitten (bv. zonnebloem-, pompoen- of pijnboompitten)
-
1 tl kaneelpoeder
-
600 ml volle yoghurt
-
1 blikje (227g) fruitcocktail (Del Monte)
Bereiding
Meng de muesli met de noten en de pitten. Rooster het mengsel in een droge (koeken)pan voor 3 à 5 minuten tot het mengsel goudbruin kleurt en begint te geuren.
Draai het vuur laag. Schep de kaneel door de muesli en neem de pan van het vuur. Stort uit op een plank of bord en laat afkoelen.
Meng de chocolade erdoor. Schep de yoghurt in vier glazen. Verdeel het fruit met eventueel wat sap (naar smaak) erover.
Schep in elk glas 2 à 3 el muesli en steek er een lepel in.
Tip: veel tijd? Maak dan in één keer veel muesli. Laat afkoelen, bewaar in een gesloten pot op een koele plek buiten de koelkast. Dit is ook lekker door pannenkoeken- of muffinbeslag.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be