Libanese tabouleh met plattekaas en zoete amandelkoekjes
Ingrediënten
voor de tabouleh
-
1 kop bulgur
-
1 bot munt
-
1 bot platte peterselie
-
1 zoete ui
-
2 tomaten
-
1 scheut olijfolie
-
1 citroen
-
peper
-
2 lente-ui
-
1 tl allspice (Jamaicaanse peper)
-
1 tl komijn
-
1 krop Romeinse sla
voor de plattekaas
-
200 g plattekaas
-
1 flinke scheut olijfolie
-
1 pakje Libanees brood
-
1 tl sumak
voor de amandelkoekjes
-
150 g bloem
-
1 el vanillesuiker
-
150 g amandelpoeder
-
100 g bloemsuiker
-
1 tl oranjebloesemwater
-
1 ei
Bereiding
Voor de koekjes: Snij een vanillestok overlangs. Doe de pitjes bij de zachte boter. Meng met de bloem, suiker, amandelpoeder, bloesemwater en boter. Voeg er 1 eitje aan toe.
Meng onder elkaar. Doe in een spuitzak. Spuit dotjes op wat bakpapier op een bakplaat.
Steek 10 minuten op de oven op 180 graden. Zorg dat de oven voorverwarmd is.
Voor de tabouleh van bulgur: Zet de bulgur 1 uur in water. Giet af.
Hak de verse kruiden fijn. Snij de tomaat in blokjes. Meng onder de bulgur.
Breng op smaak met sap van één citroen, olijfolie, peper en zout.
Doe Jamaicaanse peper en komijn in een vijzel. Meng onder de tabouleh.
Leg de blaadjes Romeinse sla in een kom en lepel de tabouleh er bovenop.
Doe de plattekaas in een schotel. Bestrooi met olijfolie en sumak.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be