Capellini met tomaten, ricotta en zalm
Ingrediënten
-
350 g Capellini (Barilla®)
-
200 g verse zalm
-
100 g kleine tomaten
-
40 g verse ricotta
-
1 ui
-
enkele lepels volle melk
-
4 lepels olijfolie
-
1 lepel peterselie
-
peper
-
zout
Bereiding
Hak de ui fijn.
Hak de peterselie fijn.
Snij de zalm in kleine blokjes van ongeveer een centimeter.
Snij de tomaten in vier, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
Verhit olijfolie in een pan. Fruit de ui. Voeg de zalmblokjes toe en bak gaar. Doe er de stukjes tomaat bij en laat even sudderen.
Kruid naar wens met peper en zout.
Meng de ricotta Barilla® en melk in een aparte kommetje tot een crème zonder klonters.
Neem voor de pasta een grote kookpot en vul met water. Voeg een flinke snuif toe aan het water. Breng aan de kook en voeg de capellini Barilla® toe. Kook al dente volgens de verpakking.
Giet de pasta af en doe dadelijk bij de saus in de pan. Meng de ricottacrème met de pasta.
Werk af met de fijngesneden peterselie en serveer. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be