Chili met Zeeuwse mosselen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.

  2. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 2 min. mee. Schep er de komijn en de chilipoeder door.

  3. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Kook de saus 5 min. op matig vuur.

  4. Schep de bonen door de tomatensaus. Leg de mosselen in de pan. Stoof de mosselen 8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Schep om en breng op smaak met zout en peper.

  5. Bestrooi de chili met de muntblaadjes. Serveer met de rijst en een flinke lepel yoghurt of zure room.

0
Nog geen stemmen

Zeeuwse mosselen kunnen altijd!

Hoe eten ze mosselen in het buitenland? Wat doe je met restjes Zeeuwse mosselen? En wat drink je erbij? Je ontdekt het allemaal hier!