Waterzooi van Zeeuwse mosselen

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kuis de mosselen. Schil de aardappelen en haal er bolletjes uit met een parisiennelepel (meloenbolletjes-lepel). Kook de aardappelbolletjes gaar in gezouten water.

  2. Snij julienne van wortel, selder en prei. Hou de restjes bij en snij grof.

  3. Pel de ajuin en snij in plakjes. Smelt een klontje boter in een grote pot, en stoof de grof gesneden groentjes aan. Blus met witte wijn (optioneel), en dan mag je de mosselen erbij doen. Zet een deksel op de pot, en schud regelmatig op.

  4. Als de mosselen mooi open zijn, zet een zeef in een grote kom, en zeef het jus en vang de mosselen op. Haal de mosselen uit hun schelp.

  5. Zet het mosselvocht terug op in een pannetje, en laat tot de helft inkoken. Doe ook de room in een pannetje, en laat ook tot de helft inkoken.

  6. Smelt de boter, en voeg de bloem toe. Roer goed los, en giet er het ingekookte mosselvocht bij. Klop goed los, zodat alle klonters weg zijn, en voeg nog wat visfumet toe. Werk op met de ingekookte room, en kruid bij met peper. Laat de julienne van groenten garen in de saus.

  7. Schik de mosseltjes in een ring op het bord, en nappeer hier de saus met groenten over. Werk af met de aardappelbolletjes, en enkele takjes dille.

0
Nog geen stemmen

Zeeuwse mosselen kunnen altijd!

Hoe eten ze mosselen in het buitenland? Wat doe je met restjes Zeeuwse mosselen? En wat drink je erbij? Je ontdekt het allemaal hier!