Kalfszwezerik kroket
Ingrediënten
-
8 blaadjes gelatine
-
600 gr kalfszwezeriken
-
50 gr boter
-
80 gr bloem
-
½ l melk
-
1 eierdooier
-
1 dl room
-
4 el gehakte peterselie
-
citroensap
-
8 el dressing of mayonaise
-
2 el gehakte dragon
-
1 gehakte sjalot
-
paneermeel
-
eigeel met wat water
-
25 cl Alpro Soya drink
bouillon
Bereiding
Kook de zwezeriken ongeveer 30 minuten in een bouillon van wortel, prei, selder, ui, look, tijm en laurier. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze daarna in blokjes.
Maak een bechamel met de boter, bloem, Alpro soya Drink en de bouillon. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg de geweekte gelatineblaadjes en blokjes zwezerik toe alsook de gehakte peterselie. Meng op het laatst de room met het eigeel erdoor. Giet in een schotel en laat een nacht rusten.
Snijd stukken van 8 op 4 cm en paneer ze tweemaal in bloem, eigeel en paneermeel. Meng de mayonaise met de gesneden dragon en sjalot. Frituur ongeveer 2 minuten op 180 graden, tot ze goudbruin zien en serveer met een dragon-mayonaise.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be