Klassieker in de kijker: garnaalkroketten

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Stoof de garnalenkoppen aan in wat boter, en blus af met cognac. Zet onder met de melk op een zacht vuur en laat 20 minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  2. Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk. De bloem moet gezeefd worden. Voeg de gelatineblaadjes bij de bechamel. Klop de eigelen samen met de room en voeg bij de saus. Laat nog even doorkoken en voeg er de gepelde garnalen aan toe.

  3. Stort het geheel in een schotel (2cm hoog, 50 cm lang en 25 cm breed) ingewreven met boter. Laat de garnaalkroketten 1 nacht koelen in de koelkast en snij ze nadien in vierkantjes of rechthoekjes.

  4. Paneer ze met bloem, eigeel en tweemaal met broodkruim. Frituur op 180°C. Serveer met citroen en gefrituurde peterselie.

3

Average: 3 (1 stem)

Garnaalkroketten

1. Verwarm de roux goed, zodat je geen bloemsmaak krijgt
2. Voeg de garnalen op het laatst toe en zet de pot van het vuur
3. Pas op voor gaatjes bij het paneren

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714