Kalfszwezerikkroketten

Ingrediënten

Paneren

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Spoel de zwezeriken goed met water. Zet een kookpot met water op een hoog vuur. Leg de zwezeriken in het water en laat 10 min. koken.

  2. Smelt de boter in een andere kookpot, voeg de bloem toe en roer stevig door (roux). Zet de pot van het vuur en giet de melk bij de rundsfond en giet dit al roerend bij de roux. Zet dit terug op het vuur en roer stevig door tot de saus mooi gebonden is. Snij de champignons in heel kleine blokjes en doe ze bij de saus.

  3. Giet de zwezeriken af en spoel ze onder koud water. Ontvlies de zwezeriken en snij ze in kleine stukjes. Doe ze mee in de saus en kruid met peper en zout.

  4. Week de gelatineblaadjes in een beetje water, wring ze goed uit en voeg toe bij de saus. Zet de pot van het vuur, giet de liaison erbij en roer stevig door. Voeg de peterselie en het citroensap toe en meng alles. Giet dit in een ovenschotel en laat minimum 6u opstijven in de koelkast.

  5. Spoel een mes onder warm water en snij mooie rechthoeken (of vierkanten) van de vulling. Draai ze eerst door de bloem, dan door het eigeel en vervolgens door het paneermeel. Draai ze een tweede maal door het eigeel en het paneermeel.

  6. Laat ze een paar uur opstijven in de koelkast. Frituur ze op 180°C gedurende een 3-tal minuten. Serveer met een halve citroen en versier met peterselie.

4
Average: 4 (1 vote)

Kalfszwezerikkroketten

1. Weeg boter en bloem goed af
2. Kook de kalfszwezerikken gaar
3. Bind met de liaison en gelatine
4. Snijd alles fijn