Garnaalkroketten

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water want deze zijn te hard om meteen te gebruiken. Door ze in koud water te smelten worden ze weer gelatine en zijn ze makkelijker te gebruiken. Gebruik zeker geen warm water want daar lost de gelatine volledig in op. Voeg de gelatine toe aan de warme melk. Zo doet de gelatine zijn werk en kan het beslag straks opstijven.

  2. Maak een roux met de margarine en de bloem. Laat de Fama en de bloem goed opwarmen en roer goed met een garde om klonters te vermijden. Door hem goed op te warmen, verdwijnt de bloemsmaak uit de roux.. Voeg stap voor stap de melk eraan toe door het boven de pan te zeven. Goed roeren om klonters te voorkomen. Haal de gebonden saus onmiddellijk van het vuur om aanbranden te voorkomen.

  3. Voeg nu de garnalen en de kaas eraan toe. Garnalen zijn heel gevoelig. Als ze van bij het begin toegevoegd worden, dan zullen ze in puree uiteenvallen. Ze worden ook rubberachtig en de smaak wordt veel minder sterk. Kruid goed af met peper, zout en cayennepeper. Voeg een beetje citroensap toe om extra frisheid aan de garnaalkroket te geven. Zet het beslag één nacht in de koelkast zodat het goed kan opstijven. Doe er aluminiumfolie overheen zodat ze zeker geen smaken absorberen van andere voedingsmiddelen in de koelkast.

  4. Haal het beslag uit de koelkast, draai het om op een met bloem ingesmeerde snijplank en snijd de kroketten niet te groot om een lange baktijd te vermijden. Paneer ze eerst met bloem, dan met eigeel en water en dan met paneermeel. Paneer met eigeel en een beetje water en niet met eiwit om ‘slierten’ te vermijden.

  5. Bak de kroketten gedurende 2 à 3 minuten op 180°C. Leg er niet teveel in één mandje zodat ze niet aan elkaar kleven en de olie niet te snel kan afkoelen en zodat ze perfect kunnen bakken.

4.5
Average: 4.5 (2 votes)