Curry van lamsvlees met spinazie
Ingrediënten
-
200 g jonge spinazie
-
1 ui
-
2 tenen look
-
1 stukje verse gember
-
1 blaadje laurier
-
2 kl garam masala
-
1 kl komijnpoeder
-
1 kl korianderpoeder
-
½ kl gemalen kardemom
-
1 mespunt gemalen kruidnagel
-
1 mespunt cayennepeper
-
125 g natuuryoghurt
-
2 el bloem
-
4 el arachideolie
-
20 g boter
-
zout
-
peper
Bereiding
Verhit de boter in een pan, laat de blokjes lamsvlees enkele minuten goudbruin kleuren op een hoog vuur. Kruid met zout en peper en zet opzij. Doe 10 cl water in de pan en maak de braadresten los.
Verhit de olie in een stoofpan, fruit de fijngesnipperde ui gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de geperste look, de geraspte gember en de kruiden toe, roer 2 minuten en bestrooi met bloem.
Roer vervolgens nog 1 minuut, giet er 25 cl water bij en voeg de blokjes lamsvlees en het laurierblad toe. Giet het braadvocht erover, dek af en laat anderhalf uur op een heel zacht vuurtje pruttelen.
Neem de curry van het vuur en voeg beetje bij beetje de spinazie toe door hem onder de curry te mengen tot hij in volume afgenomen is. Voeg de yoghurt toe en kruid bij indien nodig.
Serveer de lamscurry met basmatirijst en een tomatensalade.
Tip: laat de curry niet meer koken nadat je de yoghurt hebt toegevoegd, anders kan de saus gaan schiften.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be