Gebraden coquelet met supreme sauce
Ingrediënten
-
2 coquelet (ongeveer 500 gram)
-
500 gr kippenvleugels
-
500 gr kippennekken
-
1 kg kipdrumstick
-
4 stengels bleekselderij
-
500 gr champignons
-
2 middelgrote uien
-
1 bol knoflook
-
2 l kippenfond
-
1 fles Domein Le Coq Frisée Cuvee des Amis
-
½ l room
-
½ l crème fraîche
-
100 ml morillevocht
-
50 gr boter
voorjaarsgroenten
-
morilles
-
bospeen
Bereiding
Zet het kippenvlees aan in een beetje boter (niet kleuren).
Voeg alle vaste ingrediënten klein gesneden toe en verhit deze mee. Blus het resultaat af met de wijn en laat dit tot de helft inkoken.
Voeg de kippenfond toe, breng het geheel aan de kook en laat dit gedurende 90 minuten zachtjes koken.
Zeef het resultaat en laat alles goed uitlekken. Voeg de room, de crème fraîche en het morillevocht toe en laat dit tot de helft inkoken. Monteer het geheel op met een beetje boter.
Peper en zout de coquelets van binnen naar buiten. Stop een blokje roomboter en twee tenen knoflook in de coquelets.
Verwarm de oven voor op 80°C. Prik de kerntemperatuurmeter in het dikste deel van de filet en stel de temperatuur in op 68°C. Zet de filets in de oven.
Bak, als de kerntemperatuur is bereikt, de kip snel mooi bruin in boter. Laat het resultaat even rusten, snijd dan de filet en de bouten eraf en zout en peper deze. Kook de voorjaarsgroenten beetgaar en glaceer ze.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be