Open ravioli met langoustines en gekonfijte tomaat

Ingrediënten

Gekonfijte tomaten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Werkwijze gekonfijte tomaten : Verwarm de oven voor bij 90°c. Blancheer de tomaten en ontvel ze. Snij de tomaten in 4 en verwijder de zaadjes. Leg de tomaten in een ovenschaal en bestrooi ze met zout, suiker en de kruiden. Overgiet met de olijfolie. Konfijt de tomaten gedurende 45 min. Draai om en konfijt nog 45 minuten. Laat afkoelen.

  2. Blancheer de wonton vellen in gezouten water gedurende 1 min of 15 minuten voor de lasagneblaadjes. Schep ze uit het water en leg op plastiekfolie. Dep droog met een doek.

  3. Haal het vlees uit de staartjes en bak dit kort in olijfolie. Kruid met peper en zout. Neem een schaaltje en leg hierin een wontonvel. Schep hierop twee staartjes en een lepel van de gekonfijte tomaten. Dek af met een volgend wontonvel en werk af met basilicumcress, olijfolie en grof zeezout.

0
Nog geen stemmen

Jacob’s Creek, Reserve Chardonnay 2011 (Adeliade Hills, Australië)

Carrefour, €8,99
Eikgelagerde Chardonnay met impressies van butterscotch, honingmeloen, papaja, perzik en cashewnoten. Romig en fumé, maar fris.