Mourouzia

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe de ras el hanout, saffraan, smen, olie en zout bij elkaar. Laat de lamsschenkels 30 minuten in dit mengsel marineren. Zet een grote pan op het vuur, doe de schenkels er met marinade en al in en bak ze 5 minuten. Giet zoveel water bij de schenkels dat ze onder staan. Breng ze aan de kook en houd ze met het deksel op de pan 30 minuten tegen de kook aan, giet ze af en dep ze droog.

  2. Haal de schenkels uit de pan. Doe de uien in de pan en stoof die 5 minuten, doe vervolgens de rozijnen erbij en laat die 15 minuten op een laag pitje mee stoven. Doe de honing en de suiker erbij en laat de saus zonder deksel op de pan in 5 minuten iets inkoken.

  3. Leg de lamsschenkels opnieuw in de pan en laat ze 10 minuten mee stoven. Doe de kaneel erbij, roer goed en neem de pan van het vuur. Leg de schenkels midden op een grote serveerschaal, schep de saus erover en strooi er de amandelen op.

0
Nog geen stemmen