Gekookte mosselen met Riesling en roomsaus

Ingrediënten

Mosselen

Roomsaus

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Spoel de mosselen. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de bleekselderij in plakjes en hak de peterselie. Doe dit samen met een glas Riesling in een grote pan.

  2. Vul de pan voor maximaal driekwart met mosselen en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op, zodat het vocht weer zakt. Schep of schud de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog drukken.

  3. Serveer met de warme roomsaus, Franse frietjes of stokbrood en een fles gekoelde Riesling d’Alsace.

  4. Voor de saus: Snipper het sjalotje en fruit het in de boter. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut onder voortdurend omscheppen garen. Giet de visbouillon en de room erbij en roer tot de saus kookt en bindt. Laat ca. 5 minuten zachtjes koken en voeg de mosterd toe. Voeg bouillon toe als de saus te dik wordt.

  5. Recept: www.mosselen.nl

0
Nog geen stemmen