Kris Vlegels
Zeeuwse mosselen met shiso, gember, limoen en curry
Ingrediënten
-
1 th lepel suiker
-
250 ml gembersap
-
2 gr agar agar
-
20 ml verse mayonaise
-
1 el currypasta
-
1 el opgeklopte room
-
1 el limoenzeste
-
5 ml sushi-azijn
-
6 shisobladeren
-
5 ml limoensap
-
20 ml olijfolie
-
limoenblaadjes
-
limoenrasp
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette (olijfolie, limoensap,sushi-azijn, limoenzest, korianderblaadjes, suiker).
Gembergel: Breng het gembersap samen met de agar-agar tot het kookpunt. Meng alles goed en stort het mengsel in een bak. Laat het mengsel afkoelen en mix het met de handmixer tot een gladde gelachtige massa.
Currycrème: Meng alle ingrediënten tot een zachte crème.
Mosselen: Was en stoom de mosselen zeer kort (maximaal 2 minuten) in de stoomoven of een stoompan. haal de bovenste schelp eraf en houd de mosselen apart.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be