Gevulde sardientjes

Ingrediënten

Vulling

tomatensalade

  • 250 gr dadeltomaten uit Campanië of Sicilië
  • olijfolie extra vierge
  • blaadjes van platte peterselie en verse munt
  • zeezout en zwarte peper van de molen

emulsie

Expert
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Laat de fijngehakte ui zweten in olijfolie. Voeg de krenten en de pijnboompitten toe. Laat enkele minuten garen. Voeg het tomatenconcentraat, het paneermeel, de zeste, de peterselie, het basilicum en de oregano toe. Doe er wat zout en peper bij, en ook de pecorino. Meng en doe er 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn bij. Meng. Doe alles in de Thermomix of een blender. Voeg het ei toe en meng alles tot een homogene pasta. Vul een plastic garneerspuit met dit mengsel. Snijd een gat uit van ± 8 mm.

  2. Sardientjes vullen: Maak een “coupe papillon” op volgende wijze: snijd de kop en de staart eraf, maak een insnede in de buik, maar stop bij de rug, open het sardientje als een portefeuille.Leg het vulsel in het midden. Rol op van boven naar beneden.Om de bereiding te vergemakkelijken maakt u spiesjes met telkens 4 stuks.Bestrooi ze met fijngezeefde bloem en bak ze, ofwel in een braadpan met veel olie ofwel in de friteuse op 170°C.Leg ze vervolgens op keukenpapier. 

  3. Emulsie oude aceto balsamico: Voeg samen in een kom en mix.

  4. Tomatensalade: Snijd de tomaatjes in vieren. Meng alles voorzichtig tot het tomatensap eruit wordt geperst.

  5. Bord dresseren:Serveer de sardientjes, de emulsie en de tomatensalade apart.

0
Nog geen stemmen

Culinaria square

Dit recept is een gerecht van één van de chefs die aanwezig zullen zijn op Culinaria Square, het culinaire festival. Van 31 mei tot 3 juni in Tour & Taxis Brussel.

Alle info vind je op culinariasquare.com.