Goujonettes van pladijs met gribiche en kruidensla

Ingrediënten

gribiche saus

  • 20 gr ingelegde augurkjes, fijngesneden
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 10 gr fijngehakte basilicum
  • 10 gr fijngehakte dragon
  • 10 gr fijngehakte platte peterselie
  • 1 hardgekookt eitje
  • 2 dl mayonaise
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Fileer de pladijs en snij de filets in reepjes.

  2. Klop het eiwit los en haal de pladijsreepjes erdoor. Paneer daarna de visreepjes in broodkruim of panko en frituur ze goudbruin op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Gribichesaus: meng alle ingrediënten onder de mayonaise.

  4. Dien de gefrituurde reepjes op met de gribiche saus en het slaatje. De salade kan je eventueel aanmaken met een klein beetje vinaigrette.

0
Nog geen stemmen

Pladijs is Vis van het Jaar 2013

Recept door Matthieu Beudaert, van restaurant Table d'Amis in Kortrijk.

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.