Hazelnootboter
Ingrediënten
-
500 gr boter
-
250 gr hazelnoten, grof gesneden
-
1 el roze peperkorrels
-
zout
-
1 el cognac
-
1 el worcestersaus
-
1 bosje peterselie
-
150 gr gehakte hazelnoten
Bereiding
Gemalen hazelnoten in een droge geëmailleerde pan al roerende lichtbruin roosteren en laten afkoelen. Intussen de boter schuimig roeren.
Peper in een vijzel fijnstampen en samen met de geroosterde noten, wat zout en cognac en worcestersaus door de boter roeren. Met behulp van aluminiumfolie van de boter 2 rollen vormen en deze ongeveer 10 minuten in het vriesvak leggen.
Peterselie afspoelen, droogschudden en afdeppen met keukenpapier. Niet al te fijn hakken en met de resterende hazelnoten vermengen. Dit mengsel op bakpapier uitstrooien en de 2 rollen erdoor wentelen tot deze ‘gepaneerd’ zijn. Terug 30 minuten in het vriesvak leggen.
In plakjes snijden en zo mogelijk in een glazen schaaltje op een bedje van fijngemaakte ijsblokjes leggen. Smaakt zeer lekker bij gegrild vlees (bbq), gebakken vis of als broodbeleg.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be