Huisbereide vidé met seitan, champignonsaus, lentegroenten en rozemarijnaardappelen

Ingrediënten

  • 120 gr bladerdeeg (of koop vidé-koekjes)
  • 1 ei
  • 500 gr seitan
  • 4 el olijfolie
  • 1½ kg aardappelen
  • 80 ml olijfolie
  • 10 tenen knoflook
  • 2 el verse rozemarijn
  • 4 th lepel geschilde en geraspte gember
  • peper en zout

champignonsaus

  • 40 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1½ dl melk of room
  • 1 dl groentebouillon
  • 250 gr champignons
  • 2 el citroensap
  • peper en zout

lentegroenten

  • 200 gr raapjes
  • 200 gr jonge wortelen
  • 200 gr prinsessenbonen
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Rozemarijnaardappelen: Kook de aardappelen tien minuten in gezouten water. Doe in een met olie ingewreven schaal. Snij de onderkant van de look, kneus de teentjes met schil. Versnipper de rozemarijnblaadjes. Verdeel over de aardappelen, overgiet met de overige olie. Rooster 30 minuten in de oven op 200°C en roer geregeld om.

  2. Vidé: Neem 2 ronde uitsteekvormen met een diameter die 1 cm verschilt. Steek voor de basis met de grote vorm 4 rondjes uit het bladerdeeg. Herhaal deze handeling maar plaats telkens de kleine uitsteekvorm in de grote, zodat je een ring krijgt. Prik met een vork gaatjes in de basis en leg op elke basis 2 of 3 ringetjes bladerdeeg. Strijk in met losgeklopt eigeel. Leg op bakpapier en bak 10 minuten in de oven tot lichtbruin en gerezen.

  3. Seitan en groentjes: Snij de seitan in blokjes, bak in een hete pan met olie. Snij de champignons in schijfjes, bak in boter, besprenkel met citroensap. Giet de jus af en hou apart. Snij de groenten in julienne en stoom ze gaar.

  4. Saus: Smelt boter, voeg al roerend bloem toe. Verwarm nog even tot de bloem droog is. Blus met champignonjus, groentebouillon en melk. Laat al roerend doorkoken. Meng de champignons door de saus. Kruid met peper en zout.

  5. Afwerking: Meng de seitanblokjes door de champignonsaus. Vul de vidées met het seitanmengsel. Serveer met juliennegroentjes en rozemarijnaardappelen.

0
Nog geen stemmen