Kalfswang met witlof en paddenstoelen
Bereiding
Bereiding van de kalfswang Bak de kalfswang aan in wat boter. Smeer de wang in met de mosterd. Snijd de wortel, ajuin, tijm en gember in grove stukken. Voeg ze met laurier en zwarte peper bij de kalfswang. Laat dit deglaceren met het Karmelietbier, gember, de tomaten en wat water. Dek het geheel goed af en plaats het 2 uur in een oven op 180 °C.
Bereiding van de saus Giet de jus van de kalfswang af door een zeef. Maak een roux van boter en bloem. Bind de jus met de roux. Doe nog een klontje boter in de saus.
Bereiding van het witlof Stoof het witlof met wat boter, zwarte peper en een beetje suiker. Dek dit goed af en plaats het 1 uur in een oven van 80 °C.
Bereiding van de paddenstoelen Borstel het eekhoorntjesbrood proper. Minder delicate paddenstoelen kun je afspoelen met water. Bak de paddenstoelen in olijfolie. Kruid met peper, zout en een teentje look.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be