Koreaanse barbecuewrap met ssamjangsaus
Ingrediënten
-
2 grote bladen eikenbladsla
-
100 g witte rijst
-
2 el sojabonenpasta (Koreaanse miso)
-
1 teen look
-
1 tl sesamolie
-
1 lente-ui
-
1 tl sesamzaadjes
-
1 tl suiker
Bereiding
Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven staat.
Snij de aubergine in zes lange repen. Hak de lenteui en het knoflookteentje fijn. Was en droog de salade.
Maak de ssamjangsaus door de rode peper- en sojabonenpasta, knoflook, lenteui, sesamolie, -zaadjes en de suiker goed onder elkaar te mengen.
Wrijf de aubergine in met de ssamjangsaus en grill tien minuten op de barbecue. Draai de auberginerepen halverwege eens om.
Leg een groot blad salade op het bord. Vul het blad met de helft van de rijst en leg er de gegrilde auberginerepen op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be