Lamsbrochettes, snelle auberginekaviaar en yoghurtsaus met munt

Ingrediënten

voor de saus

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 4 takjes munt

voor de auberginekaviaar

Tip: laat het vlees de avond ervoor marineren en keer het af en toe om, zo krijgt het meer smaak. Vervang de paprika's door andere groenten: champignons, kerstomaten ...

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Midden-Oosters

Bereiding

  1. Snijd het vlees in ongeveer 30 à 40 niet te grote blokjes, voeg de olijfolie met look, de tijmblaadjes en indien gewenst de komijn toe, meng, dek af met folie en laat rusten.

  2. Prik ondertussen gaatjes in de aubergines en verwijder de steel, leg ze in een grote schotel, dek ze af en laat ze 12 minuten in de microgolfoven op 900 W koken (ze moeten goed zacht zijn). Laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn, snijd ze in de lengte doormidden, haal het vruchtvlees eruit en mix het met de olie, het citroensap, de peterselie, zout en peper tot u een homogene puree krijgt. Kruid bij indien nodig.

  3. Meng de yoghurt, de mayonaise, de olie en de fijngehakte muntblaadjes. Kruid bij indien nodig. 

  4. Haal de pitjes uit de paprika's en snijd ze in kleine blokjes. 

  5. Maak brochettes van 3 stukjes paprika en 4 stukjes lam die u afwisselend op het stokje schuift. Laat ze aan alle zijden roosteren op een grill of op de barbecue. Breng op smaak met zout en peper. 

  6. Dien de mini-lamsbrochettes op met de lauwwarme of koude auberginekaviaar en de yoghurtsaus.

0

Nog geen stemmen