Lamsbrochettes, snelle auberginekaviaar en yoghurtsaus met munt
Ingrediënten
-
800 g lamsbout (Europees lam)
-
2 paprika's
-
4 el olijfolie met look
-
enkele takjes verse tijm
-
½ kl komijn (gemalen)
-
peper
-
zout
voor de auberginekaviaar
-
800 g aubergine
-
4 kl citroensap
-
3 el olijfolie
-
4 takjes platte peterselie
voor de saus
-
200 g Griekse yoghurt
-
1 el olijfolie
-
2 el mayonaise
-
4 takjes munt
Bereiding
Snijd het vlees in ongeveer 30 à 40 niet te grote blokjes, voeg de olijfolie met look, de tijmblaadjes en indien gewenst de komijn toe, meng, dek af met folie en laat rusten.
Prik ondertussen gaatjes in de aubergines en verwijder de steel, leg ze in een grote schotel, dek ze af en laat ze 12 minuten in de microgolfoven op 900 W koken (ze moeten goed zacht zijn). Laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn, snijd ze in de lengte doormidden, haal het vruchtvlees eruit en mix het met de olie, het citroensap, de peterselie, zout en peper tot u een homogene puree krijgt. Kruid bij indien nodig.
Meng de yoghurt, de mayonaise, de olie en de fijngehakte muntblaadjes. Kruid bij indien nodig.
Haal de pitjes uit de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.
Maak brochettes van 3 stukjes paprika en 4 stukjes lam die u afwisselend op het stokje schuift. Laat ze aan alle zijden roosteren op een grill of op de barbecue. Breng op smaak met zout en peper.
Dien de mini-lamsbrochettes op met de lauwwarme of koude auberginekaviaar en de yoghurtsaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be