Lamscarré in peterseliekorst

Ingrediënten

Lamscarré of lamskoteletjes, het is het meest bekende stuk van het lam. En ook één van onze favorieten. Wrijf ze in met mosterd en een korst van peterselie. Een feestmaal!

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).

  2. Verwarm de olie in een pan en bak de lamcarrés snel op een hoog vuur aan alle zijden. Leg ze op een schotel, kruid met zout en peper en laat ze 10 minuten bakken in de oven.

  3. Rooster ondertussen de snede brood en snijd in stukjes, mix met de geperste look en de peterselie tot u een dikke, homogene panade krijgt. Tip: vervang de peterselie (volledig of deels) door andere kruiden naar keuze: dragon, basilicum, bieslook of salie. 

  4. Meng de mosterd met de witte wijn en de Provençaalse kruiden.

  5. Haal de schotel uit de oven en verlaag de temperatuur naar 170 °C (stand 5-6). 

  6. Smeer de lamscarrés in met de mosterdmengeling en wentel ze in de panade. Zorg ervoor dat ze volledig met paneermeel bedekt zijn. Zet opnieuw in de oven en laat, afhankelijk van de gewenste gaarheid, 15 tot 20 minuten bakken. 

  7. Laat de lamscarrés 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Snijd ze daarna in ribstukken, volg daarbij het been. 

  8. Dien de lamsribben in peterseliekorst op met een stoofpotje van gemengde bonen: sperziebonen, boterbonen, peultjes ...

0
Nog geen stemmen