Lamsgebraad in bladerdeeg met spinazie en champignons

Ingrediënten

Op zoek naar een feestgerechtje? Ga voor lamsgebraad, gewikkeld in bladerdeeg met spinazie en champignons. Een zalige combinatie.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans

Bereiding

  1. Bak het gebraad aan alle kanten op een matig vuur aan in een pan met de boter en 1 eetlepel olie gedurende 10 tot 15 minuten. Kruid en laat volledig afkoelen op een bord.

  2. Fruit daarnaast de fijngesnipperde ui in een pan met 1 eetlepel olie. Voeg na 5 minuten de in dobbelsteentjes gesneden champignons toe en daarna geleidelijk aan de fijngehakte spinazie. Laat ongeveer 15 minuten stoven, tot al het water verdampt is en je een relatief droge bereiding krijgt. Kruid af en laat volledig afkoelen.

  3. Rol het bladerdeeg uit en schep de helft van de bereiding met de spinazie in het midden. Maak het touwtje rond het gebraad los, leg het gebraad omgekeerd op de laag spinazie (met de ronde kant naar beneden) en bedek het met de rest van de spinazie. 

  4. Wikkel het geheel in het bladerdeeg, zonder het al te strak op te spannen en snijd de overschotjes eraf. Versier met de afgesneden reepjes deeg. Dek af en laat ten minste 30 minuten rusten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6) en smeer het gebraad in met het losgeklopte ei. Bak het gedurende 25 tot 30 minuten in de oven.

  6. Laat 5 minuten rusten, snijd het vervolgens in plakken en serveer met de bearnaisesaus.

  7. Tip: om mooie reepjes te kunnen snijden, moet het bladerdeeg afgekoeld zijn. 

0
Nog geen stemmen