Lichte groentetaart

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klare deegbodem (kruimeldeeg of bladerdeeg)
  • 4 grote wortelen
  • 300 gr witte selderij
  • 3 eieren
  • 250 gr plattekaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg het deeg met het bakpapier in een ronde bakvorm. Prik de deegbodem in met een vork en druk de randen goed aan. Schil de wortelen en snijd ze met een dunschiller in repen. Snijd ook de courgettes in repen. Was de selderij en snijd in kleine stukjes.

  2. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de stukjes selderij 5 minuten aan. Let erop dat ze niet bruin worden.

  3. Splits de eieren. Meng de plattekaas met de eierdooiers. Klop de eiwitten stijf en spatel ze dan onder de plattekaas.

  4. Pel de knoflook en pers uit. Hak de blaadjes tijm fijn. Breng de plattekaas op smaak met de knoflook, de tijm, peper en zout.

  5. Bouw nu de taart op. Verdeel een dunne laag van het plattekaasmengsel over de taart. Ga door met een laag groenterepen en stukjes selderij. Breng dan opnieuw een dunne laag plattekaas aan en een laag groenterepen en selderij. Eindig met een laag groenterepen.

  6. Bestrijk de taart lichtjes met olijfolie. Bak de taart 50 minuten in de oven.

0
Nog geen stemmen

Duell, Weisswein Cuvée 2011 (Mosel/Rheinhessen, Duitsland)

Mondovino, €9,26
Twee wijnmakers, 2 regio’s, 2 druiven. Resultaat? Cuvee die bol staat van Pink Lady-appel, peer en gekonfijte limoen. Rijp én levendig.

Lekker koken met een klein budget

Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Aantal pagina’s:
192 pagina’s
Prijs:
14,95 euro
ISBN:
9789002252013