Noedels met kipreepjes, paksoi en shiitake in zwarte bonensaus

Ingrediënten

De laatste week van Januari wordt omgedoopt tot De Chinese Week. Tijdens die week ontdek je allemaal lekkere Chinese recepten, zoals deze noedels. Smakelijk!

Wist je dat kip het familiegevoel symboliseert en noedels staan voor een lang leven?

4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breng een ruime pot water aan de kook en laat de noedels hierin weken (volgens de aanwijzingen op de verpakking).

  2. Snipper de knoflook en de chilipeper (verwijder de zaadlijsten en was je handen na het versnipperen). Schil de gember en rasp fijn. Snijd de kipfilet in fijne reepjes en laat even marineren in koud water aangelengd met 1 tl maizena.

  3. Verhit de wok op een hoog vuur en als hij begint de roken, doe er een el van de arachide olie in. Roerbak de knoflook, chili en gember 30 seconden en voeg dan de kipreepjes toe. Laat ze rondom kleuren en schep uit de wok. 

  4. Doe nog een 1 el olie in de wok en voeg de paksoi en shitake toe. Laat enkele minuten roerbakken en voeg de  bonensaus toe. Doe de eiernoedels en kipreepjes erbij en laat nog even doorwarmen.

  5. Werk af met een klein scheutje sesamolie en eventueel chili olie (als je van extra pittig houdt). 

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept van The Yummyblogsisters

Els Debremaeker is eigenaar van Njamelicious. Ze heeft een diploma Chinees op zak en heeft jaren door China gereisd. Kom meer over haar te weten op haar site. Zus Iris Debremaeker is freelance journalist en fotograaf. Ze is gebeten door food fotografie. Ontdek alles van deze zusjes op  www.deyummyblogsisters.com