Oesters met komkommerschuim

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Schil de komkommer, pureer met de room en zeef het mengsel.

  2. Pers de limoen en warm het sap op met het uitgeknepen gelatineblaadje.Laat het sap afkoelen en meng het met het komkommermengsel. Kruid met peper en zout en doe het eiwit erbij. Meng alles goed.

  3. Doe het mengsel in een sifon en draai er 2 gaspatronen op. Schud de sifon 30 seconden en zet hem 2 uur in de koelkast.

  4. Open de oesters

  5. Net voor het opdienen: Schud de sifon opnieuw zeer goed, spuit het komkommerschuim op de oester (of in een potje). Schud de sifon altijd opnieuw wanneer er een paar seconden tussen zitten, anders begint het schuim te sputteren. Daarom is het ook veiliger om het schuim eerst in een potje te spuiten en met een lepel over de oesters te verdelen, zoniet loop je het risico dat de oester en het lekkere sap door de druk weggeblazen worden.

0

Nog geen stemmen

Librandi, Bianco 2011 (Cirò Bianco, Italië)

Licata, €7,99
Frisse wijn uit het hete Calabrië, met een exotische fruitnes – en smaak, met vooral veel limoen en amandel.

Het calorie complot

Auteur:
Lien Willaert
Uitgeverij:
Stichting Kunstboek
Fotografie:
Diane Hendrickx
ISBN:
9789058563644