Rivierkreeftsalade met mango en avocado
Ingrediënten
-
2 rijpe Hass-avocado's
-
1 rijpe mango
-
1 klein bosje bieslook
-
1 klein bosje koriander
-
1 kleine rode chilipeper
-
1 citroen, het sap
-
versgemalen peper en zout
-
4 kroppen little gem
-
2 el olijfolie, extra vergine
Bereiding
Snijd elke avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Schil de mango, verwijder de pit en snijd de avocado en mango in blokjes van 1 cm.
Hak de bieslook en koriander fijn, ontdoe de chilipeper van zaadjes en snijd hem in dunne halve ringen. Spoel de rivierkreeftstaarten af met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Meng in een grote kom de rivierkreeftstaarten met de gehakte avocado, mango en kruiden. Giet het citroensap erover en bestrooi met zout en peper. Dek af en zet 30-60 min. in de koelkast zodat alle smaken goed mengen.
Haal de kroppen sla uit elkaar, verdeel de blaadjes over de borden en besprenkel deze met olijfolie. Haal het rivierkreeftenmengsel uit de koelkast en leg een klein bergje op de slablaadjes. Strooi de chilipeper erover en serveer onmiddellijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be