Rodebietensoep
Ingrediënten
-
500 g rauwe bieten
-
1 sjalotje
-
20 g Alpro soya Bakken en Braden
-
50 cl groentebouillon
-
20 cl Alpro soya cuisine
-
1 tl komijnzaad
-
zwarte peper
-
1 takje platte peterselie
-
een paar druppels Alpro rijst cuisine
Bereiding
Doe komijnzaad in een ingevette pan. Blijf roeren op middelhoog vuur totdat het gaat geuren. Vermaal het komijnzaad vervolgens in een vijzel.
Pel en snijd de bietjes in kleine dobbelsteentjes. Versnipper de ui. Verhit Alpro soya Bakken en Braden in een pan op een laag vuurtje en fruit daarin de uien.
Voeg de stukjes biet toe, dek het geheel af en laat het 20 tot 30 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
Voeg de groentebouillon en Alpro soya Cuisine toe en laat het 10 minuten zachtjes sudderen. Breng het geheel op smaak met komijnzaad en gemalen zwarte peper.
Neem de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om er een glad geheel van te maken. Voeg eventueel extra kruiden toe.
Serveer het warm met een paar druppels Alpro Rijst Cuisine en een blaadje peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be