Marta Majewska
Slaatje van gebakken asperges en pancetta
Ingrediënten
-
6 sneetjes pancetta
-
4 el parmezaanschilfers
-
mengeling van jonge sla
-
2 el notenolie
-
6 dl olijfolie
-
4 el balsamicoazijn
-
1 el honing
-
boter
Bereiding
Schil en snijd de asperges in schuine stukken en bak ze aan in een beetje boter.
Snijd de pancetta fijn, voeg hem eraan toe en laat even aanstoven.
Maak een vinaigrette van de notenolie, de olijfolie, de balsamicoazijn en de honing. Kruid met peper en zout. Warm op, maar laat niet koken.
Schik een beetje veldsla in een diep bord en overstrooi met de pijnboompitten. Sprenkel er vervolgens enkele lepels vinaigrette overheen, voeg de bereiding van asperges en pancetta eraan toe. Overstrooi ten slotte met de parmezaanschilfers.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be