Ribbetjes met komkommersalade en aardappelen in de schil

Ingrediënten

Voor de ribbetjes

voor de komkommersalade

voor de kruidenboter

Ribbetjes, het is een klassieker op de barbecue. Sofie maakt ze deze keer klaar in de oven. Ze kookt ze eerst gaar, zodat al het vet weg is. Natuurlijk kun jij ze wel op de barbecue bereiden. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

 1. Schrob de aardappelen proper. Stoom ze gaar in ongeveer twintig minuten. 

 2. Snij de ribbetjes in twee. Breng water aan de kook met zout en peper. Kook de ribbetjes gaar gedurende 10 à 15 minuten onder deksel. 

 3. Maak de marinade. Meng honing met sojasaus. 

 4. Doe een eetlepel jeneverbessen en zeezout in een vijzel. Voeg de chilivlokken (naar smaak) toe. Stamp fijn. Voeg toe aan de honing. 

 5. Pel de tenen look. Pers fijn en voeg toe aan de honing. 

 6. Schil de gember. Snij superfijn. Meng onder de marinade. 

 7. Voeg tenslotte het tomatenconcentraat, eventueel honing (naar smaak) en olijfolie toe. Meng goed onder elkaar. 

 8. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

 9. Haal de ribbetjes uit de bouillon. Borstel ze langs beide kanten in met de marinade. Leg ze in een ovenschaal. Plaats ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. 

 10. Doe de aardappelen in een ovenschaal. Plaats die in de oven bij de ribbetjes. Laat ze ongeveer 15 minuten mee garen. 

 11. Maak ondertussen de komkommersalade. Schil de komkommers. Snij in schijfjes. Pel een sjalot en snij fijn. Hak een halve bot dille fijn. 

 12. Meng onder elkaar en voeg de azijn en olie toe. Kruid met peper en zout. Zet opzij. 

 13. Maak de kruidenboter. Belangrijk: zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Snij bieslook fijn. Meng dit onder de boter en kruid naar smaak met peper en zout. 

 14. Haal de aardappelen uit de oven. Maak inkepingen in de aardappelen en lepel er boter in. Leg op een bord. Serveer er de ribbetjes en komkommersalade bij. 

0
Nog geen stemmen